jeanne korevaar blog

En dan ineens hang je in de wieken

Afgelopen winter was ik veel van huis. Gedurende een langere periode zat ik in Spanje. En in januari verbleef ik drie weken in Australië voor een kamp en de eerste wedstrijden ter voorbereiding op het seizoen. Alleen in de eerste paar dagen van het kalenderjaar was ik thuis in m’n vertrouwde omgeving, in de Alblasserwaard. Het is de streek waar ik me thuis voel en train en waar ik zo’n beetje alle wegen en paadjes ken.

Ik nam de tijd voor m’n nieuwe website en hoefde niet lang na te denken over een geschikte locatie voor een fotoshoot. Ik wilde namelijk iets typisch van de streek laten zien, iets wat onlosmakelijk is verbonden met mijn thuis. Als ik m’n kilometers in de Alblasserwaard maak, passeer ik om de haverklap een molen. Een daarvan, de korenmolen in Oud-Alblas, zocht ik met de fotograaf op. Het is de molen waar Graan & Zo is gevestigd en waar ik zo nu en dan langsga om versgemalen meel in te kopen. Daarvan maak ik onder meer m’n brood.

Van eigenaar Gert-Jan mocht ik met de fotograaf de molen in. Letterlijk. Zo kwam het dat ik op een stervenskoude januaridag in de houten wieken klom, terwijl de fotograaf me vanuit allerlei hoeken vastlegde. Passanten trapten spontaan op de rem en fietsers hielden even in om te zien wat er daar bovenin allemaal gebeurde. Na een fotosessie van twee uur stond ik weer veilig met beide benen op de begane grond.

jeanne korevaar lookbook

In de tussentijd werd er in het noorden van het land, in Friesland, hard gewerkt aan de vormgeving en bouw van m’n website. Ik hield op het kladblokje m’n eerste ervaringen bij, zodat ik in m’n eerste update niets zou vergeten te melden. Iedereen heeft prachtig werk geleverd, waardoor ik jullie vanaf nu goed op de hoogte kan houden. Verwacht niet na elke koers een standaard wedstrijdverslag; daarvan zijn er al genoeg te vinden. In de rubriek ‘Op de koersradio’ probeer ik jullie juist een inkijkje te geven in mijn leven en in de wereld van topsport.

Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze website van harte bedanken. Bovenal hoop ik dat jullie blijven luisteren als ik me op de koersradio meld.