Een geheime missie

Zo’n tweeduizend kilometer buiten Nederland, in het zuiden van Spanje, verzamelt zich een groep vrouwen, afkomstig uit verschillende landen. Ze verplaatsen zich undercover, in hun zwarte trainingspak, vanaf het vliegveld van Alicante naar het basiskamp in Denia. De een is kort, de ander lang, de een heeft blond haar en de ander bruin. Allemaal zijn ze atletisch gebouwd. Ze voegen zich voor twee weken samen en beginnen aan een speciale missie. De missie heet: een succesvol 2020.

Er is tijd om met de media te praten

Een deel van de groep kent elkaar al, sommige vrouwen zijn nieuw. Gelukkig delen ze dezelfde passie: de fiets. Op de fiets vallen barrières weg en ontstaat er al snel een groep, wat belangrijk is voor als er straks wordt gestreden. Tijdens het kamp zijn er groepsoefeningen, quizjes en spellen. Ze prikkelen om buiten de comfortzone te treden. Op deze manier leert iedereen elkaar van binnen en buiten kennen, of het nou gaat om de muzieksmaak, de favoriete races of het lievelingseten. Iedereen is straks bereid om net een trap extra voor elkaar te geven.

De vrouwen leren met elkaar in hetzelfde ritme te marcheren

Om de missie te laten slagen moet de groep in optima forma aan 2020 beginnen. De vrouwen leren met elkaar in hetzelfde ritme te marcheren. Oftewel: om samen te werken. Al fietsende trainen ze op commando’s en ontdekken ze wie de leiders van de groep zijn en welke rollen bij eenieder passen. Ook bespreken ze de regels voor het komende jaar. Wie meegaat in dit traject, geeft zich er vol voor en doet zo nodig concessies.

Niet onbelangrijk: het is ook nodig dat de groep meer dan fit is. Daarvoor zijn er verschillende tests die de fysieke capaciteiten van iedereen in beeld brengen. Kennis is macht. Tegelijkertijd zijn er trainingen die de dames sterker maken. Het basiskamp heeft een mooie ligging; vanuit Denia zijn ze snel in het gebergte van de provincie Alicante. Het gaat er veel op en af. Dankzij de aangename temperatuur volgen er vele kilometers op de fiets.

Samen met de teampartners worden de racewapens gefinetuned en wordt gezocht naar de beste set-up

Als groep wordt er getraind in de omgeving van Denia

In het hoofdkwartier stippelen de sportieve generaals van de ploeg een ultieme strategie uit om van 2020 een succes te maken. Tijdens individuele gesprekken komt het wedstrijdprogramma aan bod. Er wordt gesproken over te nemen hordes in de voorbereiding en over de momenten waarop verwacht wordt dat rensters er echt staan. De plannen zijn gestoeld op de kennis en ervaringen van de afgelopen jaren.

Tijdens het kamp test de groep uitvoerig het materiaal, de nieuwste van de nieuwste racewapens. Veel van dit materiaal is nog niet op de markt en is speciaal voor het team ontwikkeld. Belangrijk is de personalisatie; het moet op de rensters zijn afgestemd, zodat eenieder zelfverzekerd en comfortabel aan het front kan strijden. Samen met de teampartners finetunen de vrouwen het materiaal en zoeken ze naar de beste set-up. In trainingen is het een kwestie van wennen aan het materiaal en de afstelling.

CCC-Liv heeft een doel voor 2020: zo veel mogelijk veldslagen winnen

De trainingen worden gevolgd door cameraploegen

Media hebben flarden opgevangen van de geheime missie. Want met de snelle sociale media ontgaat er tegenwoordig niemand iets meer. Af en toe komt er online een gerucht voorbij. Tijdens het mediamoment van de ploeg kruipen de rensters voor even uit de loopgraven en laten ze zichzelf met trots aan de journalisten zien. Zij hebben aandacht voor de presentatie, maken kennis met de nieuwe strijdkracht Sofia Bertizzolo, schieten foto’s en nemen interviews af. Ook zij weten nu wie we zijn: het ambitieuze CCC-Liv.

CCC-Liv heeft voor 2020 een doel: zo veel mogelijk veldslagen winnen. Na twee weken is iedereen binnen de ploeg ervan overtuigd dat ze een heel eind kunnen komen. Wanneer de rensters voor hun missie op pad gaan om te strijden, door heel Europa, zijn ze niet missen in het felle oranje. Opgelet voor deze rensters, want ze zullen er staan!

Foto’s: Jeannekorevaar.nl